Ceephax Acid Crew + Line 47 + X&Trick + Rusuden

deel een rit op carpool.be

vr 31.03.2006

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Ceephax Acid Crew
(uk)

Ceephax Acid Crew is het muzikale alter ego van Andy Jenkinson, broer van de oppermachtige Squarepusher – aka Tom Jenkinson – en protégé van DMX Krew. Op meesterlijke wijze combineert hij old school gevoeligheid met de energie en innovatie van Rephlex’s Universal Indicator reeks. Een melodische en gemoedelijke experimentele kant komt naar boven in de rustigere momenten. Ceephad Acid Crew staat borg voor een unieke en opzwepende liveset met een nostalgisch kantje met een totale toewijding aan de dansvloer. Volgens Richard D. James (Aphex Twin) the next big star of electronic music.

Line 47
(us)

Scott Weber, creatief brein achter Line 47, startte zijn muzikale carrière in 1994 met de noise/postrock band Mrs. Frisbee. Een paar jaar later brachten veranderende interesses hem ertoe te experimenteren met oude platenspelers, zelfgemaakte tapeloops en gemolesteerde platen. Deze electro/industrial composities werden later complexer en vervoegd door een zware jungle invloed, tot uiteindelijk het geluid van Line 47 geboren werd. Ondertussen is en was hij ook de drijfveer achter diverse succesvolle labels als Sonicterror en Terminal Dusk die het wijde spectrum van electronica ondersteun(d)en. Die open horizon is ook terug te vinden in zijn eigen muziek dat nu de grenzen van breakcore, gabber, dub, ragga en electro aftast.

X&Trick
(be)

X&trick (een streekgenoot van ons, uit Kortemark!) startte met het organiseren van dj events in 1998. Al vlug werd hij uitgenodigd op parties in heel het land en kort daarna zette hij zijn eerste stappen in de Europese scene. Op dat ogenblik startte hij ook met het produceren van eigen deuntjes. De doorbraak kwam er in 2003 toen hij op het ‘Nuits Sonores’ festival (Lyon) het podium mocht delen met Alec Empire, Pan Sonic en Jimi Tenor. In 2004 zag zijn eigen label Bug Klinik Records het levenslicht waarop hij zijn eerste ep Forever uitbracht. Zijn muziek is een frisse cocktail van jungle, drum ‘n’ bass, electronica, techno, breakcore en hardcore en dat resulteert in een energetische live set.

Rusuden
(us)

Rusuden is het elektronische alias van Justin Morgan. Morgan was oorspronkelijk actief in diverse indie rock projecten, maar zijn passie voor elektronische muziek nam uiteindelijk de bovenhand en kreeg 1999 vorm als Rusuden. Hij mixt verschillende stijlen samen tot zijn eigen vorm van robotachtige en van een schoonheid gespeende electronica. Zijn muziek bestaat uit mooie melodieën, ingesneden in complexe hip-hop geïnspireerde beat structuren die reflecteren over klassieke electronische thema’s. Door zijn energie te kanaliseren slaagt hij er steeds in de juiste zenuw te raken.