Astrid & Lies
(be)

Lies Gallez en Astrid Sioen brengen met ‘Alles telt’ een voorstelling met muziek en poëzie. Want alles telt, u ook.

In het spanningsveld tussen muziek en poëzie vinden hartsvriendinnen Astrid en Lies elkaar. Via deze interdisciplinaire kruisbestuiving zoeken naar wat hen in deze wereld drijft en wat hen verbindt. Hun voorstelling Alles telt verhaalt over de gaten die het leven slaat, over hoe het lichaam altijd alles weet, over de zwaartekracht die ons recht houdt en remt, over gaatjes in tanden, dromen kunnen horen en over wild vlees.

Schrijfster Lies Gallez, ook lesgever aan anderstalige nieuwkomers, is dé coming woman van de Nederlandse Letteren. In januari riep het NRC Handelsblad haar uit tot Rijzende Ster van 2021 en ze won eerder de publieksprijs van de A.L. Snijdersprijs, de Hendrik Prijs-prijs en de TOTAALprijs. Haar verhalen verschenen in De Gids, Kluger Hans en Deus Ex Machina en in maart debuteerde ze met haar verhalenbundel Het water vangen bij Uitgeverij Querido. Gallez sprokkelt haar woorden liefst onder de bomen, waar ze lichtvoetig diepgaande verhalen schrijft. Met een groot hart voor de Nederlandse taal, speelt ze met klank, beeld en metafoor.

De Veurnse Astrid Sioen is gebeten door muziek en theater en speelt reeds accordeon van haar 6 jaar. Zang, toneel, opleidingen in jazz/pop/rock… Astrid is van veel markten thuis, wie kent haar nog van haar onvergetelijke passage op 4AD’s 30-urenmarathon? Aan de zijde van soulmate Lies zet ze haar accordeon even aan de kant, om met haar stem de juiste toon te zetten bij Gallez’ aangrijpende verhalen.