Wanthanee
(be)

Jong, gewapend met bloedmooie songs en een oprechte stem: Wanthanee vervoert je dromen op een bedje van delicate popmuziek.

In 2016 won ze ‘De Nieuwe Lichting’ (Studio Brussel), en in najaar 2021 staat singer-songwriter Wanthanee klaar met haar debuut W A N T H A N E E (V2 Records) Tussendoor stond ze op verschillende podia in binnen- en buitenland (waaronder Taiwan, Korea, L.A., New York en Zweden) en verzorgde ze reeds het voorprogramma van onder meer George Ezra, Starsailor, Amongster en The Veniopian Solitude ten huize 4AD. Net als generatiegenote Meskerem Mees is haar recept van een ingetogen eerlijkheid: een breekbare stem plus akoestische gitaar, de meest simpele weg richting je hart.

Melodieuze pop, die begeestert in zijn tederheid, getuige vooruitgeschoven singles ‘Soon’, ‘Mid Day Dream’ en ‘Tapei’ (een ode aan haar roots). Met zachte tred toont ze haar vocaal kunnen, en roept ze vergelijkingen op met popnimfen als London Grammar of Wolf Alice. Haar nieuw werk wordt voorzien van ondersteunende en rijke arrangementen (gitaar, piano, en viool), maar blijft vooral trouw aan haar warme eigenheid. Tekstueel durft Wanthanee dieper graven en zichzelf volledig te tonen. Het resultaat is de bevestiging van wat insiders al wisten: een puur songschrijverstalent, gezegend met een uitzonderlijk stemgeluid, als de troostende schouder van je dichtste vriendin.