En zo valt het doek.

Muziekclub 4AD sluit de deuren tot het einde van het jaar. Noodgedwongen, maar met alle begrip voor de genomen maatregelen.

We hebben stoeltjes geteld, een terrasoverkapping gebouwd, met plexiglas gesjouwd, liters ontsmettingsalcohol aangewend… 4AD werd 1.5AD. Met heel veel goesting en liefde voor de muzieksector zochten we naar veilige oplossingen, een ‘niet-essentiële verplaatsing’ waard. We gaven tal van kansen aan muzikanten in nieuwe educatieve projecten, ongeziene buitenlocaties en coronaproof concerten in ons vertrouwde huis.  Onze horizon werd verbreed, onze veerkracht op de proef gesteld, onze flexibiliteit beloond.

We danken al onze vrijwilligers, het jobstudententeam, concertgangers, cafébezoekers, bunkergebruikers, artiesten en hun omkaderende crew om het vertrouwen in ons te behouden, en onze stek te bezoeken. Op 1.5m voelden we zoveel warmte en steun, op 1.5m werd het samenzijn rond muziek des te belangrijker.

Alle tickethouders zullen in de loop van deze week een mail krijgen omtrent de status van hun concert.

Wij denken hier verder, en in 2021 staan we er terug met een straf, uitdagend en duurzaam programma. En ondertussen, hou het veilig: voor elkaar, voor jezelf en voor een toekomst waar we terug samen kunnen genieten van muziek.

Het 4AD-team

PS: Bestellen voor de Buurderij kan nog steeds via Boeren en Buren.