Netsayi + Painted Words + Sarahferri + Gazz + Unlock Dialogue + Hand Crafted + halve finalist

deel een rit op carpool.be

vr 05.02.2010

| ► deuren open: 19:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Netsayi + Painted Words + Sarahferri + Gazz + Unlock Dialogue + Hand Crafted + halve finalist

In tegenstelling tot de Dranouterrally 2009, wordt deze XS editie een zoektocht naar solisten of duo’s. Heel wat muzikanten slagen er niet in om hun eigen werk live voor een publiek te brengen en hun songs blijven dan ook nazinderen tegen de slaapkamermuur of komen niet verder dan de boxen van de computer/homestudio. De Dranouterrally XS biedt een antwoord op dit euvel. De preselecties vinden plaats in februari en maart en de finale op Dranouter aan Zee in april.
4AD organiseert de preselectie voor West-Vlaanderen waarin vijf artiesten/duo’s gedurende twintig minuten het beste van zichzelf zullen geven.

Netsayi

Maar hiermee is de kous nog niet af. Graag biedt 4AD achteraf nog een fijn concert aan van Netsayi. Deze Zimbabwaanse singer songwriter heeft net haar tweede album Monkey’s Wedding (World Connection) uit. Haar debuutplaat Chimurenga Soul werd door Mojo en The Guardian de hemel in geprezen en we verwachten van de opvolger niks anders. Netsayi staat op een kruispunt van culturen en dat is hoorbaar in haar muziek. Geboren in London als een kind van vluchtelingen tijdens de chimurenga (de oorlog tegen de apartheid), keerde Netsayi na de onafhankelijkheid met haar familie terug naar Zimbabwe, waar ze in de hoofdstad Harare opgroeide. Traditionele Zimbabwaanse liedjes, Zuid-Afrikaanse jazz, maar ook Afrikaanse pop, jit, reggae en soul vormden de soundtracks van haar jeugd. Het heeft haar allemaal rijkelijk beïnvloed. Voeg er nog een schepje folk en funk bij en je krijgt het gehele plaatje. Bovendien moet ze als stemkunstenares niet onder doen voor souldiva’s als Erykah Badu, India Arie en Meshell Ndegeocello. Onlangs nog speelde ze twintig shows in Engeland als support voor Ladysmith Black Mambazo. Absolute wereldklasse.