Arbeid Adelt!

deel een rit op carpool.be

vr 21.01.2011

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Arbeid Adelt!
(be)

Het onlangs herenigde en legendarische Arbeid Adelt! komt langs voor een try-out! Enkele jaren na hun reünie op Theater Aan Zee speelde Arbeid Adelt! een tijdje terug nog een concert op Sinner’s Day. De groep rond Marcel Vanthilt speelt ook integraal hun album ‘Jonge Helden’ in de Rewind-reeks van de Ancienne Belgique. In voorbereiding op dat concert spelen ze een try-out in 4AD.

In de jaren ’80 en begin jaren ’90 was Arbeid Adelt! verantwoordelijk voor Nederlandstalige absurde elektronische muziek. De groep werd in 1981 opgericht door Marcel Vanthilt (Max Alexander) en Jan Van Roelen (David Salamon). Marcel zong, Jan ging tekeer op sax en ritmebox en daar kwam gitarist Luc Van Acker. ‘Ik Sta Scherp’, ‘De Dag dat het Zonlicht niet meer Scheen’ en ‘Lekker Westers’ werden hun grootste hits. De groep was een springplank voor Luc Van Acker en werd de officieuze geboorteplek van Vaya Con Dios.

Arbeid Adelt! moet ook de enige Nederlandstalige groep zijn die wereldwijd in platenkasten zit. Op ‘As Heard On Radio Soulwax Pt. 2′ koppelen 2 many dj’s Beyonce aan ‘Death Disco’ van Marcel & Co. Dat is een cover van PiL waarvan de live-uitvoering op de B-kant staat van de single ‘De Man Die Alles Noteert’.