Boduf Songs + Low Vertical

deel een rit op carpool.be

vr 04.03.2011

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Boduf Songs
(uk)

Boduf Songs is de nom de plume van de Brit Mat Sweet. Nadat hij samen met vrienden een reeks CD-R’s opnam en op zijn eigen label Bluebaby Records uitbracht, begon hij een vijftal jaar terug met het schrijven van zijn eigen songs. Gewapend met zijn stem, een akoestische gitaar en een speelgoedpiano wist hij de aandacht van het Kranky label te trekken (waar ook Low, Godspeed You! Black Emperor en Stars of the Lid onderdak vonden). Zijn demo werd er integraal en zonder heropnames gereleased. Kranky zal wellicht om dezelfde redenen als wij voor Boduf Songs gevallen zijn: de directheid en eerlijkheid van de songs, de mooie melodieën, de kunstige arrangementen en uiterste efficiënte effecten. Boduf Songs staat voor intelligent vakmanschap met emotie, niet in het minste door de spookachtige fluisterzachte vocalen.
In het najaar 2010 verscheen zijn ondertussen vierde album This Alone Above All Else In Spite Of Everything op Kranky. De gloedvolle songs zijn gebleven, alleen de onderliggende dreiging is wat pertinenter geworden, zowel tekstueel als muzikaal. Sweet beweegt zich met zijn Boduf Songs doorheen het hedendaagse muzieklandschap als een 21ste eeuwse symbolist, gefascineerd door het doemdenken en allerhande sinistere zaken. Stel je Bon Iver voor in een macabere dans met gitzwarte electronica en irreële samples en je komt dicht in de buurt van zijn sound. Live wordt hij vergezeld door twee extra muzikanten, waaronder Jessica Bailiff.

Low Vertical
(be)

De jongens van Low Vertical namen in 2007 de instrumenten ter hand met de bedoeling hun rijke fantasie in muziek om te zetten. Dat leverde hen geen windeieren op want hetzelfde jaar nog kreeg het viertal de bronzen plak te pakken op de finale van Westtalent. Beïnvloed door sprookjesverhalen, menselijke eigenaardigheden en de Beernemse koeienstallen maken ze melodische electronicapop die zich met weerhaken aan je oor vast klampt. Hun debuutplaat I Saw A Landscape Once komt in februari uit op Zeal Records, waar ze samen met Isbells, Marble Sounds en Kiss the Anus of a Black Cat in goed gezelschap zullen vertoeven. De muziek van Low Vertical dwarrelt van lichte duisternis naar melancholie met zijsprongen in onbesuisd experiment en verdoken humor. Ze verspreiden een mengeling van rockdeuntjes, elektronicagekletter, filmische geluidsgolven en flarden geurige tekst. Hoog tijd dus om live eens te proeven van deze muzikale winterkost.