Cinema Soloriens & The Cosmo-Drama featuring Marshall Allen (Sun Ra Arkestra) + Dans Dans

deel een rit op carpool.be

za 19.03.2011

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Cinema Soloriens & The Cosmo-Drama featuring Marshall Allen (Sun Ra Arkestra)

Marshall Allen is een Amerikaanse free en jazz altsaxofonist. Hij maakte vooral furore als lid van het Sun Ra Arkestra, een soort avant-garde big band onder leiding van de excentrieke keyboardspeler en bandleider Sun Ra. Het Sun Ra Arkestra bestond tussen 1955 en 1993 en wordt tot op vandaag als één van de belangrijke exponenten van de free jazz beschouwd. Deze avond zien we een selectie van James Harrars experimentele films, met onder meer beelden van het Sun Ra Arkestra uit de jaren zestig en zeventig, die zelden of nooit vertoond werden aan het publiek. De live muziek bij de films wordt verzorgd door Marshall Allen (alt sax, percussie en fluit), James Harrar (alt sax, bamboe fluit, klarinet, effecten en percussie) en onze eigenste Eric Thielemans (drums, behoort tot de top 5 van Belgische muzikanten!).

Dans Dans
(be)

Deze verborgen parel van de Belgische underground herbergt de talenten van drie absolute topmuzikanten uit de alternatieve muziekscene: Bert ‘Flying Horseman’ Dockx, Fred ‘Lyenn’ Jacques en Steven ‘Dez Mona’ Cassiers.
Dans Dans waarborgt een eigenzinnige mix van psychedelische jazz, diepe blues, drony improvisaties en aanstekelijk experiment, en een eclectisch repertoire dat zich uitstrekt tussen Sun Ra, Ennio Morricone en Wannes Van De Velde. Zij gaven de laatste jaren enkele quasi-legendarische optredens in Antwerpen (Witzli Poetzli, Scheld’apen) en Brussel (Archiduc, Zebra) en op Theater Aan Zee. Wees de volgende om deze unieke groep te ontdekken.