Lena Deluxe + Delbi & The Three Fantastics + Les Vidéophages + Laurent Plessiet + Laurent Bouckenooghe

deel een rit op carpool.be

za 09.04.2011

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Lena Deluxe + Delbi & The Three Fantastics + Les Vidéophages + Laurent Plessiet + Laurent Bouckenooghe

4AD organiseert ism met Covy & Vanhaelst, een vzw uit Heuvelland, ‘La Nuit Bordeline’. Deze vzw bestaat reeds meer dan 5 jaar en heeft een zekere expertise (en publiek) opgebouwd in het organiseren van grensoverschrijdende initiatieven zoals filmavonden, concerten, kunstfietstochten, party’s maar ook gedurfdere concepten als Westanglia, waarbij de stad Mesen voor 24u werd omgedoopt tot vrijstaat Westanglia met een mix van concerten, beeldende kunst, fotografie, etc. Op zaterdag 09/04/11 kapen ze 4AD met concerten van Franse bands Lena Deluxe en Delbi, kortfilm voorstellingen door het Franse gezelschap ‘Les Videophages’, kunst performance door Franse kunstenaar Laurent Plessiet en dj sets van hun National DJ Orchestra Of Westanglia (Franse & Belgische dj’s die samen draaien). Naar aanloop van de avond houdt de Franse kunstenaar Laurent Bouckenooghe een tentoonstelling van zijn schilderkunst in het 4AD Café tijdens de maanden maart en april van 2011.

BUSVERVOER:
Er wordt gratis busvervoer georganiseerd voor deze avond, het traject gaat als volgt:
Heenreis:
– 19u00: Armentières (Le Vivat – Place de Saint-Vaast, 59280 Armentières, Frankrijk)
– 19u30: Belle (station)
– 19u45: Loker (kerk)
Voor de terugreis wordt langs hetzelfde traject gereden, maar dan in omgekeerde volgorde. De bus vertrekt omstreeks 01u00 aan 4AD. Let wel, de busrit is dan wel gratis, reserveren is verplicht via info@covyetvanhaelst.be!

Lena Deluxe

Achter het schijnbaar luchtige pseudoniem Lena Deluxe, verschuilt zich een Rijselse dame met behoorlijk wat stekels. Lena kennen we al als toetseniste bij Brisa Roché en Roken is Dodelijk, maar met dit project waagt ze zich op andere paden. Lena Deluxe situeert zich ergens tussen de groezelige rock van Velvet Underground, de bevreemdende sensualiteit van Shannon Wright, het pretentieloze van Cat Power en de donkere postpunk van Joy Division. Lena Deluxe speelt met haar stem en haar présence en drukt zo een eigen stempel op haar muziek. Het resultaat noemt ze zelf porseleinen rock, een soort ontmoeting tussen rebelse rock-‘n-roll en vrouwelijke fragiliteit.

Delbi & The Three Fantastics

Delbi is in oorsprong het soloproject van Romain Delbarre. Deze Rijselse muzikant exploreert folk, blues en rock binnen de grenzen van zijn one man band. We horen een stem met een zweem van Jeff Buckley en gitaarspel à la Ben Harper. Zijn credo luidt ‘White folk, black groove’ en dat klopt als een bus. Zonder veel franjes construeert hij zijn sound met een breed instrumentarium. Gitaar, keyboards, percussie en accordeon mengen zich met zijn warme stem en een groovende beatbox. Het resultaat: een energieke performance en explosieve songs met flink wat funk en ritme. Deze avond brengt hij drie extra muzikanten mee.

Les Vidéophages

Les Vidéophages is een collectief uit Toulouse, ze zijn ontstaan uit een gedeelde liefde voor de cinematografie. Deze liefde willen ze met iedereen delen… Ze willen cinema dichter bij de mensen brengen, hierover hebben ze een geheel eigen visie. Die kan je het best ontdekken via hun activiteiten zoals Les Cinés Guinguette of La Faites de l’image. Voor het tweede jaar op rij werken ze samen met Covy & Vanhaelst. Op ‘La Nuit Bordeline’ komen ze enkele prachtige kortfilms voorstellen!

Laurent Plessiet

Laurent Plessiet is een multidisciplinaire kunstenaar die vooral werkt met recuperatiemateriaal. Tijdens la nuit borderline zal hij een installatie en een performance presenteren. Hij is zowel beïnvloed door het grootstedelijke als het rurale. Net als een grens tussen Frankrijk en Vlaanderen balanceert Laurent tussen het toegankelijke, het onvertelde en het mysterie. Verrassing verzekerd!