Two Cow Garage + Mauro (Try-out) + Naked With You

deel een rit op carpool.be

vr 22.04.2011

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Two Cow Garage
(us)

Two Cow Garage timmert al tien jaar aan z’n eigenzinnige carrière. De band uit Columbus, Ohio mixt traditionele country melodieën moeiteloos met gespierde en feedbackende rock à la Dinosaur Jr. We horen het beste van gelijkgestemde zielen als Uncle Tupelo, Centro-Matic, Jayhawks en Drive by Truckers. Zanger en songsmid Micah Schnabel, geboren en getogen in de midwest en opgegroeid met een dieet van country en americana, heeft een opmerkelijk ruw stemgeluid dat doet denken aan dat van Bruce Springsteen. Hun eerste album Please Turn the Gas Back On (2002, Shelterhouse Records) was meteen een schot in de roos en bracht de band na zo’n 500.000 kilometer toeren, in alle hoeken van de V.S. Ondertussen bracht Two Cow Garage haar fijne vijfde langspeler uit met de titel Sweet Saint Me(2010, Suburban Home Records) waarop ze verder de wegen van de alternatieve country en americana verkennen. Two Cow Garage staat garant voor een avondje rauwe rootsrock, stampende songs, onversneden cowboypunk en pretentieloze country. We zagen ze vorig jaar live aan het werk bij onze vrienden van de N9 in Eeklo en kunnen u dan ook verzekeren dat het een overdonderende en vette show zal worden.

Mauro (Try-out)
(be)

Mauro Pawlowski valt zonder al te veel moeite te catalogeren onder de rubriek van muzikale duizendpoot en behoeft door al die diverse projecten en bands zowel voor de muziekkenner als de leek weinig introductie. Kiss My Jazz, Evil Superstars, zijn soloproject Mauro, Mauro & The Grooms, The Love Substitutes en Radical Slave zijn maar het topje van de ijsberg. En dan vergeten we nog te vermelden dat hij gitarist is bij onze nationale trots dEUS. Deze avond komt hij onder zijn muzikale alter-ego Mauro een try-out doen van zijn nieuwe solo set, naar aanleiding vanClassics, zijn nieuw te verschijnen plaat die je kan beschouwen als de opvolger van het mooie Songs From A Bad Hat uit 2001.

Naked With You
(be)

Naked With You is een nieuwe Gentse band, gevormd rond frontdame Pauline Verminnen. (jawel, dochter van!). De groep bezit een supergroovy sound én (eindelijk nog eens) een Belgische zangeres die vocaal durft uit te halen! Het kan ook moeilijk anders, met een stem die voortgestuwd wordt door splijtende riffs (Pascal Poissonier), catchy toetsen (Pieter Verbiest) en roaring drums (Jess Niville). We horen diverse invloeden van garage over pop en van roots tot disco. De wisselende instrumentencombinaties met gitaar en toetsen, basgitaar en toetsen of twee gitaren zorgen voor een extra frisse touch. NWY is duidelijk een band met een eigen gezicht en een herkenbaar geluid. Voor wie toch enkele referenties wil? Yeah Yeah Yeahs, Gossip, PJ Harvey, The Kills …